Combined ratio i Moderna ökade till 85,9 procent tredje kvartalet

Combined ratio för Trygkoncernens affärsområde Sverige – med varumärket Moderna Försäkringar – ökade under tredje kvartalet något, till 85,9 procent, att jämföra med 85,5 procent motsvarande period föregående år. Det framgår av Tryg-koncernens rapport i dag på morgonen.   

Ökningen av combined ratio beror på ökade driftskostnader med skadeprocenten har gått ned något. Premieintäkten sjönk räknat i dansk valuta till 411 (422) miljoner DKK under kvartalet. I svenska kronor räknat steg dock premievolymen med 5,7 procent. Bakom ökningen ligger bland annat en framgångsrik satsning på djurförsäkring. Det tekniska resultatet gick ned något räknat i DKK i jämförelse med förra året, till 57 (69) miljoner DKK.

Ser man till årets tre första kvartal ligger dock samlat combined ratio för Trygs affärsområde Sverige bättre till än föregående år. Affärsområdet hade ett combined ratio på 85,0 årets första nio månader, jämfört med 87,2 procent motsvarande period föregående år. Förbättringen beror dels på goda resultat på run off-affärer, dels på förbättringar av kostnadsnivån.

För Tryg-koncernen som helhet ökade premieintäkterna under tredje kvartalet till 4 696 (4 576) miljoner  DKK. Det tekniska resultatet sjönk något, till 761 (789) miljoner DKK och resultatet efter skatt till 627 (671) miljoner DKK. Combined ratio steg under kvartalet till 83,8 (82,6) procent.

Här kan du ta del av Tryg-koncernens kvartalsrapport. 

11 oktober, 2018
Gunnar Loxdal

Här är Konsumentverkets kritik mot försäkringsförmedlare och bolag

17 timmar Läs mer
Nu har Swedbank Försäkring över 200 Mdr kr i förvaltat kapital
23 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Pensionsmyndigheten handlar upp marknadsundersökningar
16 timmar Läs mer

8,5 % avkastning första halvåret i Alectas förmånsbestämda portfölj

22 timmar Läs mer
Länsförsäkringar varnar för sadelliga på stöldturné
16 timmar Läs mer
"One Hedvig took Sweden into the quarter-finals. Another takes Sweden into the future."
Försäkringsbolaget Hedvig försöker sola sig i glansen av målvaktsinsatsen i Sveriges åttondelsfinal i fotbolls-VM.
Handelsbanken Livs förvaltade kapital steg till rekordnivån 163 Mdr
21 timmar Läs mer
Karlstad missade pensionskostnad — får skattetillägg på 0,7 Mkr
1 dag Läs mer
HDI Global Specialty ny försäkringsgivare för Brims fullgörandeförsäkring
1 dag Läs mer
If: Folk gör fel när de insjuknar utomlands
1 dag Läs mer
7,4 % avkastning första halvåret för SEB:s tjänstepensionskunder
1 dag Läs mer
Nu är 145 fonder klara enligt det nya premiepensionsavtalet
1 dag Läs mer