Skandiabankens resultat steg till 33 Mkr tredje kvartalet

Intäkterna i Skandiabanken ökade svagt under tredje kvartalet till 235 (234) miljoner kronor. Samtidigt steg rörelseresultatet till 33 (25) miljoner kronor, visar bankens kvartalsrapport som presenterades i dag. 

Rapporten visar också att bankens utlåningen till allmänheten har sjunkit sedan årsskiftet till 58,4 (59,2) miljarder kronor.

Bankens VD Johanna Cerwall, fokuserar i sin kommentar till resultatet bland annat på Skandiabankens nya transparenta prismodell:

– Under sommaren lanserade vi nästa steg i vår prismodell för bolån. Vi är glada över att intresset för det nya erbjudandet har varit stort sedan lanseringen. Banken har haft ett högt ansökningstryck och många samtal till kundservice. Det ser vi som ett kvitto på att den nya prismodellen är en trygg och attraktiv lösning för många bolånetagare.

– För oss är det viktigt att erbjuda en transparent prismodell med öppna räntor och rabatter. Vi är därför stolta över att vi var först med en sådan modell på bolånemarknaden och att vi nu förbättrat erbjudandet ytterligare för Skandias befintliga och nya tjänstepensionskunder.

Ungefär en fjärdedel av de ansökningar som kommer in kvalificeras för den bästa räntan i Skandiabankens prismodell.

Här hittar du Skandiabankens kvartalsrapport. 

18 oktober, 2018
Gunnar Loxdal