Europa står för 30 procent av världens försäkringspremier

Europeiska försäkringsbolag står för ungefär 30 procent av alla försäkringspremier i världen. Det visar Insurance Europes sammanställning över europeisk försäkring 2017.

Delar man upp de europeiska försäkringspremierna på liv- och skadeförsäkring, står europeiska försäkringsbolag före 32 procent av världens livförsäkringspremier och 28 procent av världens skadeförsäkringspremier.

Sammanställningen visar också att försäkringsbolag i Nordamerika står för 31 procent av de globala försäkringspremierna och försäkringsbolagen i Asien svarar för 33 procent av premierna i världen.

Totalt sett uppgick premievolymen för försäkringsbolag i Europa till 1 213 miljarder euro. 1 022 miljarder euro betalades ut i skadeersättning.

Sverige ligger nära det europeiska genomsnittet när det gäller skadeförsäkringspremier per invånare. Vi ligger samtidigt en bit över snittet när det gäller livpremier per invånare, sannolikt beroende på att våra kollektivavtalade tjänstepensionssystem i stor utsträckning ligger i försäkringsbolag. Allra högst när det gäller livpremier per invånare ligger Danmark som också ligger tvåa i Europa på skadepremier per invånare.

Här hittar du hela sammanställningen från Insurance Europe.

2 november, 2018
Gunnar Loxdal