Greater Than i samarbete på Irland med Zurich och hyrbilsföretaget Sixt

Greater Than meddelade under tisdagen att man tecknat ett nytt samarbetsavtal på Irland med hyrbilsföretagets Sixt. Samarbetet omfattar även Zurich Insurance UK och innebär att Greaer Thans teknik införs i samtliga 3 500 bilar i hyrbilsföretaget Sixts flotta på Irland.

Samarbetet har förmedlats av Marsh. Avsikten är att samarbetet ska leda till mer trafiksäkert beteende i trafiken, vilket ger lägre kostnader både för Zurich som försäkringsbolag och för Sixts kunder.

– Att vi redan kunnat etablera samarbeten med tunga aktörer som Zurich, Sixt och Marsh är ett kvitto på att vår globala expansionsstrategi är framgångsrik. Detta är ett stort steg för bolaget som kommer att öka vår internationella närvaro, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than, i sin kommentar.

– Vi strävar ständigt efter att innovativa lösningar som kan effektivisera våra affärsprocesser, och den här AI-baserade plattformen är av mycket stort värde i det arbetet. Att uppmuntra förare till ett säkrare körbeteende är av största vikt för oss och det här samarbetet är ett sätt för oss att tänka utanför boxen, säger Darren Stoddart, Senior Underwriter, Emerging Motor Risks på Zurich Insurance, i en kommentar.

Hyrbilsföretaget Sixt Ireland är en del av globala Sixt Group som globalt har 2 100 stationer och över 280 000 fordon.

13 november, 2018
Gunnar Loxdal