Här är Ifs nye koncernchef Morten Thorsrud

Norrmannen Morten Thorsrud har utsetts till ny koncernchef för If Skadeförsäkring efter Torbjörn Magnusson. Närmast tidigare har han varit chef för affärsområde Privat i If.

Morten Thorsrud är född år 1971. Han har arbetat inom företaget sedan 2002. Han har varit chef för Ifs största affärsområde Privat sedan 2013. Dessförinnan ledde han från år 2005 affärsområde Industri. Inom If har han även varit ansvarig för koncernstrategi och för underwriting och skador inom affärsområde Industri. Innan anställningen vid If arbetade han vid McKinsey där han bland annat var associate partner.

— Ifs framgångar är ett resultat av vårt arbete med att vara bäst på risk, tillsammans med ett tydligt fokus på att erbjuda våra kunder bästa möjliga produkter och service. Det senare, inte minst, genom förstklassiga digitala lösningar. Detta är en strategi som kommer fortsätta under mitt ledarskap, säger Morten Thorsrud i en presskommentar till sin utnämning.

Sedan år 2006 är Morten Thorsrud medlem i Sampo-koncernens Executive Committee. Han kommer nu även att gå in i styrelsen för Topdanmark där Ifs moderbolag Sampo är störste ägare.

Morten Thorsrud efterträds som chef för affärsområde Privat av Ingrid Janbu Holthe som närmast har varit ansvarig för Sales & Service Norge inom affärsområde Privat, en befattning hon innehaft sedan 2015.

Ifs vice VD Ricard Wennerklint lämnar sin operativa roll och istället bli styrelseledamot i If P&C Insurance Holding AB (publ). Han föreslås även bli ny ordförande för Topdanmarks styrelse efter Torbjörn Magnusson som lämnar den posten.

7 februari, 2019
Gunnar Loxdal