Storebrand köper norska private equity-firman Cubera

Storebrand meddelar att man har tecknat avtal om att förvärva private equity-bolaget Cubera Private Equity.

Norgebaserade Cubera beskrivs som en ledande nordisk aktör som erbjuder investorer exponering mot den nordiska private equity-marknaden. Bolaget har i dag cirka 9 miljarder NOK under forvaltning och har kontor i Oslo och i Stockholm.

Förvärvet genomförs av Storebrands dotterbolag Storebrand Asset Management som är Norges största privata kapitalförvaltare med mer än 700 miljarder NOK under förvaltning.

— Vi bygger upp en stark nordisk aktör inom privat equity med ett av Nordens största investeringsteam. Detta kompletterar vårt private equity-erbjudande och gör oss till en naturlig partner för internationella kunder som vill investera i Norden, säger Jan Erik Saugestad, Storebrands koncerndirektör med ansvar för kapitalförvaltning, i en presskommentar.

12 februari, 2019
Gunnar Loxdal