Carina Åkerström utsågs till ny VD för Handelsbanken

Handelsbanken meddelar i dag på morgonen att Carina Åkerström  utsetts till VD och koncernchef för banken. Hon tillträder vid bolagsstämman den 27 mars då nuvarande VD Anders Bouvin går i pension.

Carina Åkerström har varit anställd i Handelsbanken sedan 1986 då hon anställdes på bankens kontor i Kalmar. Sedan dess har hon haft en rad olika befattningar i banken. År 2008 utsågs hon till vice VD. Sedan 2016 har hon också haft rollen som bankens ställföreträdande koncernchef med ansvar för bland annat svenska storföretagskunder och bankens samlade affärsverksamhet i Stockholmsregionen.

— Vi har haft en bra rekryteringsprocess som har givit ett bra resultat. Kvalificerade interna och externa kandidater har utvärderats. Samtliga styrelsens ledamöter har varit djupt engagerade och vi har också tagit råd av extern expertis. Valet av Carina Åkerström vilar på en mycket gedigen och stabil grund, givet hennes meritlista och starka resultat över lång tid, säger styrelsens ordförande Pär Boman i sin kommentar.

Carina Åkerström kommenterar utnämningen så här i pressmeddelandet från banken:

— Jag är mycket glad och stolt för det förtroende styrelsen nu ger mig. Det är en väldigt fin bank som jag lärt känna väl under mina drygt 30 år. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att utveckla banken tillsammans med alla fantastiska medarbetare. Vi har en mycket stark kraft i vårt decentraliserade arbetssätt, inte minst i form av en oslagbar fingertoppskänsla och djup lokalkännedom på våra kontor.

18 februari, 2019
Gunnar Loxdal