Niclas Ward ny VD på Trygg-Hansa – tillträder i dag!

Trygg-Hansas meddelade i dag att Niclas Ward i dag tillträder som ny VD. Han kommer närmast från If där han var chef för affärsområdet Industri.

–Det är en stor ära att få leda Trygg-Hansa. Jag känner en ödmjukhet och engagemang över att leda denna fina organisation med sitt starka varumärke. Jag vill bidra till att vi tillsammans ska ta hand om våra kunder på allra bästa sätt och att vi kan få Trygg-Hansa att växa och utvecklas, säger han i en presskommentar.

Niclas Ward har 15 år i försäkringsbranschen. Han har varit med om flera omvälvande förändringar på marknaden, och bedömer att förändringstakten kommer att fortsätta.

– Branschen som helhet är just nu inne i en väldigt spännande fas, vi ser stora förändringar och möjligheter inom risklandskapet, den tekniska utvecklingen med snabbare distributionsvägar och kundernas ökande krav på enklare, snabbare och smidigare processer. Allt detta sammantaget skapar nya utmaningar och möjligheter för oss.

Från If har Niclas Ward erfarenhet av både produkt och pris samt sälj och marknad, för såväl privat- som företagsförsäkring.

Patrick Bergander, som varit tillförordnad VD under hösten efter Johan Agerman, fortsätter som nordisk VD för Trygg-Hansa och Codan A/S.

– Niclas har ett otroligt driv och ett stort engagemang, både privat och professionellt. Därtill har han en gedigen branscherfarenhet. Jag är övertygad om att han kommer att tillföra enormt mycket till såväl företagskulturen som vår affär och jag är väldigt glad att idag välkomna honom till Trygg-Hansa, säger Patrick Bergander i sin presskommentar.

22 februari, 2017