Digitalisering skapar billig hemförsäkring för unga i Danmark

Pia Holm Steffensen

En hemförsäkring där man bara försäkrar just de prylar man faktiskt vill ha försäkrade. Det är Yndlings ­– ett digitalt försäkringskoncept från danska Alm. Brand.

Den danska försäkringskoncernen Alm Brand har lanserat det digitala försäkringskonceptet Yndlings för att nå ungdomar i åldersgruppen 18–25 år, en stor potentiell marknad eftersom fyra av tio i den gruppen saknar hemförsäkring.

Yndlings grundförsäkring innehåller ansvarsförsäkring, rättshjälp och tillfälligt boende om ens hem blir obeboeligt på grund av en skada. Den kostar 19 DKK i månaden och har ingen bindningstid.

Om man vill kan man försäkra även prylar man är rädd om, som cykel, mobiltelefon eller dator. Man kan lägga till eller ta bort prylar när som helst.

Kunderna får vara med och påverka hur försäkringen ska utvecklas framöver, om den till exempel ska kunna kompletteras med reseförsäkring och annat som vanliga hemförsäkringar redan har.

– Det är en förlöpare till en mer digital försäkringsmarknad där det blir möjligt att sätta samman sin helt personliga försäkringslösning och bara betala för det som man själv vill få täckt, säger Pia Holm Steffensen, ansvarig för privatmarknad i Alm. Brand, i en kommentar.

6 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048