Folksams miljardsatsning på gröna obligationer

Folksam vill profilera sig som ett företag som satsar på miljövänliga placeringar. I dag meddelade Folksamgruppen att man investerat 2,5 miljarder i en grön obligation från Kommuninvest.

Totalt uppgick Kommuninvests emission till totalt 5,0 miljarder kronor.

– Vi har nu investerat omkring fem miljarder kronor i gröna obligationer sedan maj i år. Ambitionen är att fortsätta öka Folksamgruppens innehav av gröna obligationer. Det gynnar våra kunder och samhället i stort att våra investeringar är både miljösmarta och ger trygg avkastning. Detta är samtidigt ett fint exempel på hur vi kan engagera oss för kunderna och verkligen leva enligt Folksams vision, säger Michael Kjeller, chef för Folksamgruppens kapitalförvaltning, i ett pressmeddelande.

Den gröna obligationen ska användas för att finansiera ett 60-tal investeringsprojekt i 40 svenska kommuner och landsting, med inriktning på förnybar energi, energieffektivisering, gröna byggnader, kollektivtrafik, avfallshantering, vattenhantering och liknande.

Av placeringen står Folksam Liv för 1 133 miljoner kronor, Folksam Sak för 332 miljoner kronor och KPA Pensions för 1 035 miljoner kronor.

 

20 oktober, 2016