Folksam sänker garantiräntan till 1 procent från årsskiftet

Från årsskiftet sänker Folksam Liv garantiräntan från 1,5 procent till 1 procent. Garantin kommer också att omfatta endast 80 procent av nya inbetalningar, istället för som i dag 85 procent.  

Folksam beskriver i ett pressmeddelande att sänkningen sker för att värna om en fortsatt stabil utveckling på sparande i traditionell livförsäkring.

Ändringarna avser premiebestämd försäkring med utjämnad återbäring och nya premieinbetalningar från och med den 1 januari 2017. Kollektivavtalade försäkringar med traditionell förvaltning berörs endast av den ändrade garantiräntan 

Karin af Klercker, chef Produktutveckling Folksam Liv, kommenterar sänkningen så här i ett pressmeddelande från Folksam. 

– Sedan några år har ränteläget på finansmarknaden varit historiskt lågt, vilket påverkar sparande med garantier. Genom att vi nu anpassar garantin i traditionell livförsäkring får vi större utrymme att investera i tillgångar som över tid kan ge våra kunder bättre avkastning än räntebärande investeringar. Därigenom engagerar vi oss för våra kunders trygghet och en långsiktigt stabil återbäringsränta.

21 november, 2016