AMF kan andas ut – fortsätter som icke-val för SAF-LO på obestämd tid

Nu kan AMF andas ut! Svenskt Näringsliv och LO har enats om att låta AMF tillsvidare fortsätta som icke-valsbolag i Avtalspension SAF-LO. Parterna är överens om att överenskommelsen med AMF fortsätter utan tidsbegränsning, tills uppdraget sägs upp. 

Parterna är också överens om att öka informationen kring Avtalspension SAF-LO till dem som inte väljer försäkringsgivare. Detta kommer att ske dels genom särskild information om möjligheten att välja annat försäkringsbolag tillsammans med det årliga pensionsbeskedet från Fora, dels genom en riktad information på hösten varje år. Denna information ges till dem som tjänar in premier och är 35 år eller äldre men har mer än tre år kvar till pensionsåldern enligt Avtalspension SAF-LO.

AMF:s VD Johan Sidenmark ger följande kommentar i ett pressmeddelande:

– Jag är stolt och glad över att AMF får fortsatt förtroende som förval inom avtalsområde SAF-LO. Jag ser beskedet som ett kvitto på att vi har varit framgångsrika i vårt strategiska arbete med att förbättra och förenkla för våra sparare. Men även som en sporre att fortsätta arbetet med att hela tiden bli ännu bättre, genom ett tydligt fokus på vårt kärnuppdrag som pensionsbolag. Vi kommer målmedvetet jobba vidare för att ligga i framkant och kunna erbjuda Sveriges lägsta avgifter och modernaste villkor, och för att säkerställa att även de kunder som har ett begränsat engagemang ska få bästa tänkbara tjänstepension. 

22 november, 2016