Insplanet: Att inte jämföra försäkringar kostar 1 500 kr per år

Två av tre personer i Sverige struntar i att jämföra olika alternativ innan de tecknar en ny försäkring. Det kostar dem i genomsnitt 1 500 kronor per år, uppger Insplanet. 

Insplanet har genomfört en undersökning som bland annat visar att två av tre inte jämför olika försäkringsalternativ när det tecknar en ny försäkring.

19 procent anger att de på egen hand ser över olika aktörer, medan 11 procent vänder sig till en jämförelsetjänst för att få en helhetsbild över branschen innan de tecknar en ny försäkring.

Enligt Insplanets kunddatabas sparar man i genomsnitt årligen 1 500 kronor på att jämföra och byta försäkringsbolag. Matchas rätt kund ihop med rätt försäkringsbolag kan det röra sig om flera tusenlappar.

Stockholmarna visar större intresse av att byta försäkringsbolag jämfört med övriga delar av landet. En rimlig förklaring kan vara att försäkringspriserna är något högre i just Stockholm.

Undersökning har utförts via opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov som har intervjuat drygt 1 000 personer i Sverige som äger bil. 

2 januari, 2017