Folksam förvaltar rekordmycket pengar: 525 miljarder kronor!

Aldrig någonsin tidigare har Folksamgruppen haft så mycket kapital under förvaltning. Vid årsskiftet uppgick det förvaltade kapitalet till över 400 miljarder kronor, eller 525 miljarder kronor om man räknar in även fondförsäkringspengarna. Det framgår av Folksamgruppens helårsöversikt som presenterades i dag på morgonen. 

Enligt Folksam växer gruppens totala premievolym enligt plan. 

Totalt åstadkom Folksamgruppen omkring 28 miljarder kronor i avkastning 2016, samtidigt som man passerade vi 400 miljarder kronor i förvaltat kapi­tal. Inklusive fondförsäkringstillgångar utgör kundernas totala tillgångar nästan 525 miljar­der kronor vilket är mer än någonsin tidigare.

– 2017 bjuder på utmaningar och möjligheter. Vi står väl rustade att ta oss an bådadera. Det handlar mycket om de små förbättringarna och att fortsätta att ”gneta” på i vardagen för att bli lite mer effektiva och skapa trygghet för kunderna. För det råder inget tvivel om att vårt mål är att ha branschens mest nöjda kunder, skriver VD Jens Henriksson i sin kommentar i översikten. 

Av helårsöversikten framgår också bland annat att Folksam Liv hade en totalavkastning på 8,4 procent under 2016, att jämföra med 3,7 procent 2015. 

Klicka här för att ta del av hela Folksams årsöversikt. 

17 februari, 2017