Nya skatteförslag i dag – regeringen kallar till presskonferens

Regeringen har kallat till presskonferens i dag onsdag kl 10.30. Biträdande finansminister Per Bolund kommer att presentera nya skatteförslag. 

Det framgår inte av kallelsen om de nya skatteförslagen har koppling till finansmarknaden, som är Per Bolunds ansvarsområde. 

Regeringen har tidigare meddelat att man avstår från att lägga fram ett förslag om finansskatt, baserat på den utredning som lades fram i höstas. Då meddelade finansminister Magdalena Andersson att regeringen skulle återkomma med ett nytt förslag om finansskatt som var mer inriktat på att träffa de lönsamma bankerna. 

Uppdatering: Förslagen som presenterades på presskonferensen visade sig inte ha någon koppling till finansmarknaden, utan handlade i första hand om att införa en svensk flygskatt senare under året. Förslaget ska enligt regeringen göra det möjligt att finansiera ett förslag om en utvidgad sänkning av arbetsgivaravgiften för de första anställda i småföretag. Förslaget om flygskatt är tänkt att ligga i linje med det utredningsförslag som lades fram under förra året. 

15 mars, 2017