Allra: Beslutet saknar lagligt stöd – vi kommer att överklaga!

Beslutet att slänga ut Allras fonder från premiepensionssystemet ligger utanför myndighetens behörighet och är fel i sak, säger Allra nu i en kommentar till Pensionsmyndighetens beslut. Allra planerar nu att överklaga beslutet så snart som möjligt. 

Enligt Allra ska beslutet överklagas till såväl förvaltningsdomstol som allmän domstol. Allra avser dessutom att göra en anmälan till Konkurrensverket om ”missbruk av dominerande ställning”, heter det i Allras pressinformation.

I samband med överklagan och anmälan kommer bolaget begära att myndighetens beslut stoppas tills vidare.

– Det är med förvåning som jag tagit emot detta beslut. Det råder stor tveksamhet om detta beslut är fattat på korrekt rättslig grund. Utifrån att ha lyssnat till myndighetens motivering av beslutet kan jag inte komma ifrån känslan att Pensionsmyndigheten i första hand agerat utifrån medieuppgifter snarare än fakta. De har dessutom lagt till grund omständigheter som vi inte ens fått möjlighet att bemöta före beslutet. Vi kommer därför att överklaga Pensionsmyndighetens beslut, säger Gunnar Axén, styrelseordförande i Allra, i en presskommentar.

16 mars, 2017