Allra: Ännu är inget avgjort i domstol!

• Allras ombud, advokat Marcus Johansson vid Gernandt & Danielsson

Allra lämnade i dag ytterligare information om de tre olika processer man driver mot Pensionsmyndigheten för att stoppa beslutet om att slänga ut bolagets fonder från premiepensionens fondtorg. 

Igår lämnade Allra in yttranden i de tre olika processer som bolaget driver mot Pensionsmyndighetens beslut. Det handlar om processer vid Stockholms tingsrätt, Kammarrätten i Stockholm och Patent- och Marknadsdomstolen. 

Allras ombud, advokat Marcus Johansson vid Gernandt & Danielsson, framhåller i Allras pressinformation att ingen domstol ännu har tagit slutlig ställning till Pensionsmyndighetens beslut:

– Vi kan konstatera att ingen domstol ännu har prövat Allras ärende i sak. Inget är alltså slutligt avgjort och Allra ser fram emot att någon domstol till slut kommer till skott och gör den prövning av ärendet i sak som bolaget har rätt till. Vad vi försöker uppnå först och främst är ett stopp på Pensionsmyndighetens åtgärder att verkställa beslutet innan det har prövats rättsligt i någon instans – helt enkelt att läget förblir oförändrat tills domstolarna haft möjlighet att pröva lagligheten och skäligheten i Pensionsmyndighetens ingripande mot Allra. 

Klicka här för att fördjupa dig i vad Allra anför för argument i de olika domstolsprocesserna.  

23 mars, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048