Marsh till domstol efter beslut om moms och skattetillägg

Exakt vilken typ av tjänster inom försäkring är momsbefriade? Den frågan ställs på sin spets i ett skattemål vid Förvaltningsrätten i Stockholm där Marsh har överklagat ett beslut från Skatteverket.  

Marsh Försäkringsmäklare AB momsgrupp har överklagat ett beslut från Skatteverket om moms på utlandstjänster.

Marsh kräver nu att förvaltningsrätten undanröjer Skatteverkets beslut att påföra utgående skatt för momsgruppens förvärv av tjänster i utlandet, och undanröjer beslutet om skattetillägg. 

Bakgrunden är att Marsh i Sverige har köpt tjänster från systerbolag i andra länder. 

Eftersom det handlar om finansiella tjänster – exempelvis försäkringsförmedling eller tjänster med anknytning till försäkringstransaktioner – så är de vara momsbefriade, hävdar Marsh i sitt överklagande. 

Marsh protesterar också i sitt överklagande mot att Skatteverket har gett Marsh för korta svarstider ör att komma in med bevisning i ärendet. Den 28 november krävde Skatteverket in ett svar som skulle vara inkommet den 6 december. Orimligt kort tid, menar Marsh i sin skrivelse till förvaltningsrätten. 

Marsh har också starka invändningar mot Skatteverkets beslut om skattetillägg, för att Marsh sägs ha lämnat oriktiga uppgifter. 

Här kan du som abonnerar på Sak & Liv Premium läsa Marsh överklagande. 

16 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048