Rikard Josefson lämnar LF Bank – blir ny VD för Avanza

Rikard Josefson lämnar Länsförsäkringar Bank för att istället bli VD för Avanza. Han tillträder sin nya tjänst inom sex månader.

– Rikard har kunskapen och kärleken till kunder, teknik och bank. Precis som vi på Avanza. Därför fann vi varandra väldigt snabbt och naturligt, säger Sven Hagströmer, ordförande för Avanza, i en presskommentar.

Rikard Josefsson är 51 år och har sedan sex år arbetat som VD på Länsförsäkringar Bank och där bland annat utvecklat bankens mobiltjänster, bolån och sparrobot. Länsförsäkringar under hans ledning vunnit flera priser – bland annat när det gäller bästa kundnöjdhet och bästa mobilapp. Tidigare har han arbetat 25 år på SEB, bland annat som ställföreträdande chef för SEB:s svenska bankverksamhet.

– Jag är stolt över mitt arbete på Länsförsäkringar där vi under min tid som VD dubblat volymerna. Nu är jag taggad att följa med på Avanzas spännande resa som bankutmanare, säger Rikard Josefson i ett pressmeddelande.

På Länsförsäkringar Bank går Anders Borgcrantz, som är CFO vid Affärsenhet Bank, med omedelbar verkan in som tillförordnad chef för Affärsenhet Bank. Han ersätter även tills vidare Rikard Josefson i koncernledningen.

– Rikard har på ett mycket förtjänstfullt sätt utvecklat och drivit Länsförsäkringars bankaffär. Banken är nu etablerad som den femte största retailbanken i Sverige och med mycket nöjda kunder. Jag vill rikta ett stort tack till Rikard samtidigt som jag önskar honom lycka till i sin nya roll som vd för Avanza, säger LFAB:s VD Johan Agerman i sin presskommentar.

29 juni, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048