SPP:s premievolym steg till 4,1 miljarder kronor första halvåret

SPP meddelar i dag att premievolymen för första halvåret ökade till 4,1 (3,8) miljarder kronor. 

Enligt SPP har bolaget växt framförallt bland privatanställda tjänstemän, och är nu främsta valet vid sidan av partsbolagen inom kollektivavtalad tjänstepension. Störst är ökningen bland nya kunder inom ITP1.

– Vi fortsätter att stärka vår position som det enkla, prisvärda och hållbara alternativet. Det blir extra tydligt när våra fonder väljs i allt fler kanaler, säger Staffan Hansén, VD för SPP, i en presskommentar.

SPP meddelar också att inflödet av kapital till SPP:s fondbolag är starkt. Under första halvåret hade SPP Fonder ett nettoflöde på 11 miljarder kronor, vilket befäster SPP Fonders position som femte största fondbolag efter storbankerna. Efterfrågan har varit särskild stor på de fossilfria fonder som lanserades förra året. På ett år har  10 miljarder kronor investerats i de fossilfria fonderna.

SPP:s totala förvaltade kapital uppgick per den 30 juni 2017 till 166 (156) miljarder kronor.

Den traditionella försäkringen, Sparande med garanti, avkastade för en typkund i arbetslivsfasen 6,0 procent under året, och för en typkund som uppnått pensionsålder 2,8 procent.

Avkastningen för fonden SPP Mix 80 i fondförsäkring, representativ för sparare i arbetslivsfasen, uppgick till 4,8 procent för samma period. Avkastningen i SPP Mix 20, representativ för sparare i pensionsålder, uppgick till 1,6 procent.

 

13 juli, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048