Länsförsäkringar vill locka småföretagare med ny enklare tjänstepension

Länsförsäkringar lanserar i dag den 29 augusti en ny tjänst där egenföretagare kan köpa personförsäkring och tjänstepension direkt på webben.

Enligt Länsförsäkringar är den nya tjänsten – Tjänstepension för egenföretagare – tänkt att göra ekonomisk trygghet enkelt för egenföretagare. 

Pensionspremien är förvald och motsvarar 4,5 procent av en schablonlön på 25 000 kronor per månad. För nystartade företag kan sparandet skjutas upp i 12 eller 18 månader. Småföretagarpaketet innehåller även en riskdel med personförsäkring som motsvarar det kollektivavtalade skyddet. Det är också möjligt att addera sjukvårdsförsäkring. Hälsoförklaring och avtal signeras med Bank ID.

– Alltför många småföretag saknar mycket av den ekonomiska trygghet som är en självklarhet för många anställda. Det påverkar både företagaren och företagarens familj. De allra minsta företagen är särskilt utsatta och därför riktar vi denna tjänst till dem i ett första steg, säger Tua Holgersson, VD för Länsförsäkringar Fondliv, i en presskommentar.

En miljon svenskar arbetar i dag i småföretag. Många företag startas i branscher där det inte är självklart med kollektivavtal. Cirka 70 procent av de minsta företagen har valt att inte ha kollektivavtal.

– Eftersom alla företag har olika behov har vi flera lösningar för tjänstepension. Alla har dock en sak gemensam – du får en bra tjänstepension som du kan känna dig trygg med.  Den nya tjänsten gör att egenföretagare snabbt kan komma igång med ett bra försäkringsskydd som gäller vid långvarig sjukdom eller olycksfall och gör det enkelt att starta pensionssparandet, säger Tua Holgersson.

29 augusti, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048