19 400 kvm! Skandia investerar i fem nya fastigheter i Stockholm

• Bilden föreställer skolfastigheterna Svarven 4 och Svarven 5 i Sollentuna norr om Stockholm.

Skandia Fastigheter meddelar i dag att man expanderar inom segmentet samhällsfastigheter, genom att förvärva fem nya fastigheter i Stockholmsområdet. Totalt handlar det om fastigheter på 19 400 kvm. 

Fyra av fastigheterna är skolor belägna i Solna och Sollentuna norr om Stockholm. I den femte av fastigheterna bedrivs verksamhet inom vård och omsorg.     

Enligt Skandia är fastigheterna centralt belägna i etablerade bostadsområden med bra tillväxt och bra kommunikationer. De har alla genomgått flera större renoveringar det senaste årtiondet och håller god standard.

– Utvecklingspedagogik Sverige AB utgör största hyresgäst och bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet i fyra av de fem fastigheterna, säger Markus Pfister, Fastighetschef Samhällsfastigheter och Kontor på Skandia Fastigheter, i en presskommentar. 

– På sikt kan vi också komma att utveckla detta bestånd tillsammans med hyresgästen, om de ser ett ökat behov för sin verksamhet. Enligt vår investeringsstrategi fortsätter vi att utveckla vår portfölj med samhällsfastigheter, både genom förvärv och fastighetsutvecklingsprojekt i befintligt bestånd.

 

3 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048