”Smärtsamt att inse att If inte är något undantag”

Med anledning avuppgifter som nu framkommit om sexuella kränkningar på If, har If lagt ut en kommentar på sin hemsida under rubriken Krishändelse. 

Så här skriver If i sin kommentar: 

”Det fall som nu uppdagats är fruktansvärda och vi är djupt bekymrade att detta inte kommit till vår kännedom förrän nu. En internutredning har inletts och vi kommer att agera kraftfullt med arbetsrättsliga åtgärder mot gärningsmännen – liksom vi gjort vid de fall som tidigare kommit till vår kännedom.

Vi trodde att vi hade ett bra system för att anmäla missförhållanden på arbetsplatsen, men uppenbarligen har det inte fungerat och måste bli bättre. Den pågående #metoo-kampanjen visar att kränkningar mot kvinnor är ett stort samhällsproblem. Det är smärtsamt att inse att If inte är något undantag.”

Ifs koncernchef Torbjörn Magnusson har gett sin syn på anklagelserna i ett mejl till tidningen Dagens Industri. Så här skriver han i sin kommentar: 

”De här uppgifterna har verkligen skakat mig. Det har varit okänt för bolagets ledning och för mig att ett sådant här beteende förekommit på några av våra arbetsplatser. Hos oss råder nolltolerans mot kränkande behandling i alla former.”

28 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048