Swedbank startar accelerator i Riga för fintech-bolag

• Swedbank i Riga.

Swedbank meddelar i dag att man under nästa år ska starta ett acceleratorprogram för fintech-bolag. Satsningen görs tillsammans med investmentbolaget Startup Wise Guys. 

Programmet genomförs på Swedbanks lettiska huvudkontor i Riga där tio internationella startup-bolag under sex månader får möjlighet att växla upp sin verksamhet med hjälp av experter från Swedbank och Startup Wise Guys. Startup Wise Guys grundades 2012 och är ett investmentbolag grundat av privata estländska investerare tillsammans med SmartCup. Man har drivit acceleratorprogram i regionen under sex års tid med över 80 medverkande företag.

Programmet startar under våren 2018 och öppnar för ansökningar i slutet av 2017.  

– Med hjälp av acceleratorprogrammet tar vi nästa steg i att utveckla vårt ekosystem för tredjepartssamarbeten, det blir spännande att jobba ihop på vårt lettiska huvudkontor i Riga. Vi får förhoppningsvis nya idéer och partners som delar vår passion för att skapa ökat kundvärde, och startup-bolagen får möjlighet att växla upp snabbare. Utöver det får de möjlighet att nå våra 7 miljoner kunder via vår Open Banking-plattform, säger Emma Heimonen, chef för digital innovation i Swedbank.

29 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048