Agria lanserar ansvarsförsäkring för hunduppfödare

Agria Djurförsäkring har tagit fram en ansvarsförsäkring med rättsskydd avsedd för hundägare, meddelar bolaget i dag på morgonen. 

I dag är det, enligt Agria, allt vanligare att djurärenden hamnar i domstol. Enligt Agria kan det bli dyrt att som hunduppfödare krävas på skadestånd, och rättegångskostnaderna riskerar att snabbt dra iväg.

Agrias nya ansvarsförsäkring med rättsskydd täcker 5 miljoner kronor per skada och försäkringsår. Rättsskyddet täcker totalt 225 000 kr per tvist och högst 550 000 kr per år.

Ansvarsförsäkringen omfattar skadeståndsskyldighet för person- och sakskada samt förmögenhetsskada till följd av sådan ersättningsbar skada enligt allmänna skadeståndsrättsliga regler. Rättsskyddsförsäkringen gäller för tvist som kan prövas som tvistemål av tingsrätt, hovrätt eller Högsta domstolen. 

– Försäkringsskyddet finns i vår kennelförsäkring Flock Guld, men har inte tidigare kunnat köpas separat. Nu kan uppfödare som bara har en tik köpa försäkringen och få en bra ansvarsförsäkring och rättskydd, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring, i en presskommentar.

 

5 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048