Länsförsäkringar: 8 % avkastning 2017 för fondförsäkringkunder

Den genomsnittliga fondförsäkringskunden i Länsförsäkringar hade under 2017 en avkastning på cirka 8 procent, meddelar Länsförsäkringar i dag på morgonen. Statistiken visar också att kunder under året bytte korta räntefonder mot svenska och europeiska aktiefonder.

Totalt bytte Länsförsäkringars fondförsäkringskunder fonder för cirka 21 miljarder kronor under året, vilket är en ökning med 14 procent jämfört med 2016. Sett till fondkategori var Sverigefonder, Europafonder och Asienfonder de mest nettoköpta fonderna under 2017. De fonder som kunderna nettosålda mest under året var Hedgefonder, Korträntefonder, Branschfonder.

– Det blev ett bra år för våra fondförsäkringskunder, genomsnittskunden har sett sina placeringar stiga med cirka åtta procent. Vi har sett att intresset att se över sina placeringar har ökat hos våra kunder, vilket avspeglar sig i ökningen av antalet fondbyten och volymerna som kunderna omplacerar. Vi ser också att männen står för dubbelt så många fondbyten som kvinnorna, samtidigt som de hamnar på samma snittavkastning på sitt pensionssparande. Det är generellt viktigt att se över sitt pensionssparande regelbundet säger Jim Rotsman, Produktchef, Länsförsäkringars fondlivverksamhet, i en presskommentar.

28 december, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048