Utredare vill att staten ska ge ut gröna obligationer

Låt staten ge ut gröna obligationer! Ordna rutiner för validering! Det är några av förslagen i utredningen om gröna obligationer som lades fram under onsdagen. 

Finansmarknadsminister Per Bolund tog under onsdagen emot betänkandet från utredningen om gröna obligationer från utredaren Mats Andersson, tidigare VD för Sjätte AP-fonden. 

– Gröna obligationer kan vara viktiga för att öka finansieringen till klimatomställningen. Det blir spännande att ta del av utredningens bedömning av hur marknaden fungerar idag och hur den kan stärkas. Jag tycker exempelvis det är intressant att utredningen föreslår att staten ska ge ut gröna obligationer säger Per Bolund i en presskommentar.

Förutom förslaget om att staten ska ge ut gröna obligationer, har utredningen analyserat och lämnat förslag på processer och rutiner för tredjepartsvalidering, och lämnat förslag på vilken information  investerare behöver för sina investeringsbeslut.

Här kan du ta del av hela utredningen. 

10 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048