Skandia bygger med Lego för att visa nya Danderyds Centrum

Skandia Fastigheter har tagit fram en 3,5 meter lång Legomodell för att visualisera framtidens Danderyds Centrum. Modellen är byggd av Gabriel Bremler, professionell Legobyggare.

Modellen innehåller 36 000 Legobitar. Bygget har pågått sedan november 2017. Legobygget har åstadkommits med hjälp av 3D-modeller, fasadritningar och arkitektbilder. Modellen står nu på Skandia Fastigheters centrumledningskontor i Mörby Centrum.

– Den kommer att visas flitigt för potentiella butiks- och kontorshyresgäster, som med hjälp av modellen får en realistisk, tredimensionell bild av hur centrumet kommer att se ut i framtiden, säger Håkan Larsson, centrumchef Mörby Centrum, i en presskommentar.

Den planerade ombyggnationen innebär att dagens köpcentrum Mörby Centrum utökas med 18 000 kvadratmeter och får en helt ny fasad och interiör med generös takhöjd och inbjudande utemiljöer. Avsikten är att skapa en modern boutiquegalleria med ett breddat butiksutbud. Det nya namnet på köpcentrat blir Danderyds Centrum.

19 februari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048