Moderna och Greater Than lanserar nya företagsmotorförsäkringar

Greater Than meddelar i dag att man – tillsammans med Moderna – utvecklar sitt erbjudande för pay-as-you-drive-försäkringar och nu gör det tillgängligt även för småföretag. 

Enligt Greater Than kan företag med de nya försäkringslösningarna få full fordonskontroll, genom att se och förbättra sina körningar i realtid för att nå en lägre premie via miljösmart och säker körning. 

De nya försäkringslösningarna är integrerade med ett fordonsuppföljningssystem, fleet management, där företagen kan få ett helhetsbegrepp över hela sin vagnpark med bland annat liveuppdaterade kartor, uppgifter om fordonsanvändande, rapporter om statistik och försäkringskostnader, automatiska körjournaler.

– Vi är först ut i Sverige att erbjuda en bilförsäkring för företag baserad på Artificiell Intelligens. Med vår AI-baserade bilförsäkring kommer de företag som kör säkert att märka det på premien och dessutom få ökade incitament till att fortsätta köra så, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than, i ett pressmeddelande.

– Tillsammans med Moderna Försäkringar kommer vi att göra skillnad för många företag och det visar på att Moderna Försäkringar är ett försäkringsbolag i framkant och att vi har ett lyckat samarbete där utvecklingen går snabbt och är professionellt. 

Både Moderna Smart Flex och Enerfy – Försäkring med Moderna lanseras i småföretagarversioner. Moderna skriver i sin pressinformation att lanseringen är ett led i att satsa på direktmarknaden med småföretagare som inte går att nå via försäkringsförmedlare. De nya företagsinriktade motorförsäkringarna är i första hand till för företag med upp till nio anställda. Parallellt med pay-as-you-drive-försäkringarna lanseras också en traditionell motorförsäkring för småföretag som inte arbetar med försäkringsförmedlare. 

8 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048