Hjerta: 68 procent av de anställda får inga pensionsråd

68 procent av de anställa i Sverige får ingen professionell pensionsrådgivning. Det rapporterar förmedlarsammanslutningen Hjerta. 

Enligt Hjerta anser 66 procent av arbetsgivarna i små och medelstora företag att bra pensions- och försäkringslösningar är lika viktiga för de anställda som en bra lön. Men trots detta får alltså de flesta medarbetare ingen professionell pensionsrådgivning.

– Våra rådgivare upplever ett ökat intresse och önskemål om personlig pensionsrådgivning, det har blivit en viktig del av erbjudandet för arbetsgivare som konkurrerar om kvalificerad arbetskraft. Dessutom har den ökade medvetenheten om att den statliga pensionen inte räcker till säkert bidragit till det ökade intresset, säger Lena Högfeldt, tf vd på Hjerta/NBA, i en presskommentar.

Undersökningen har genomförts av YouGov. Under perioden 19-30 april 2018 har sammanlagt 504 intervjuer genomförts via internet med beslutsfattare kring pensions- och försäkringslösningar i företag med max 250 anställda.

12 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048