Folksam: Nytt avtal stärker banden med Lärarförsäkringar

• Handslag! Folksams Anna-Karin Laurell avtalar med Lärarförsäkringars styrelseordförande Lars Hallenberg. 

Lärarförsäkringar och Folksam har tecknat ett nytt samarbetsavtal, som bland annat innebär att Folksam blir försäkringsgivare för de försäkringar som tidigare låg i Folksams dotterbolag Förenade Liv.

Lärarförsäkringar med cirka 270 000 försäkrade medlemmar beskrivs av Folksams som en av försäkringsgruppens viktigaste samarbetspartners. Folksam är sedan tidigare försäkringsgivare för bland annat Lärarförsäkringars hemförsäkring.

– Lärarförsäkringar har sedan tidigare samarbetat med både Folksam och Förenade Liv. Eftersom Lärarförsäkringar nu har valt Folksam som samarbetspartner även för de försäkringar som tidigare låg i Förenade Liv har Lärarförsäkringar blivit en ännu viktigare samarbetspartner för Folksam, säger Anna-Karin Laurell, chef för affärsområde Liv i Folksam, i en presskommentar.

Från Lärarförsäkringar pekar man bland annat på att den nya överenskommelsen innebär förbättrade villkor i Lärarförsäkringars seniorförsäkring:

– Lärarförsäkringars uppgift är att erbjuda Sveriges lärare riktigt bra och förmånliga försäkringar. Den nya överenskommelsen med Folksam stärker vårt totala erbjudande ytterligare, bland annat genom förbättrade seniorförsäkringar och ännu starkare och förmånligare livförsäkringserbjudanden, säger Marika Granström, VD på Lärarförsäkringar, i sin kommentar.

20 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048