Aon: Väldigt tråkigt att en anställd anser sig orättvist behandlad

I måndags meddelades dom i det mål där en anställd stämt Aon i en arbetsrättslig tvist. Aon Sweden säger i sin kommentar att det var skönt att domstolen konstaterar att Aon följt gällande rätt, men att det är väldigt tråkigt att en anställd känt sig så illa behandlad att tvisten har gått till domstol. 

Det var i måndags den 25 juni som Stockholms tingsrätt meddelade dom i målet mellan Aon Sweden AB och en anställd. Den anställde hade stämt Aon på skadestånd och möjligheten att få skadestånd vid ett senare tillfälle. Klicka här för att läsa Sak & Livs artikel från i måndags när domen föll.

Den anställde ansåg att han blivit uppsagd utan saklig grund och att det förelegat brott mot turordningsreglerna. Bakgrunden var att den anställde sagts upp på grund av arbetsbrist till följd av en omorganisation. Den anställde erbjöds flera olika alternativa placeringar, men tackade nej till de erbjudanden som gavs då han ansåg dem oskäliga bland annat eftersom lönenivån var betydligt lägre än på den tjänst han haft tidigare. 

Domstolen dömde till Aons fördel. Domstolen menade att det förelåg saklig grund för uppsägning, att omplaceringserbjudandet var skäligt och att det inte förelåg brott mot turordningsreglerna. En bifråga var den anställdes rätt till ersättning för medlemskap i herrklubben Sällskapet, vilket den anställde bedömdes berättigad till under uppsägningstiden.

Domstolen konstaterar också att den anställde ska den anställde ersätta Aon Sweden AB:s rättegångskostnader i målet fullt ut.

Så här kommenterar Aon Swedens VD Jacob Schlawitz utgången av målet:

– Det finns inga vinnare i en arbetsrättslig tvist mellan Aon och en anställd, men även om utfallet var väntat är vi förstås nöjda med att domstolen konstaterar att Aon följt gällande rätt. Trots detta är det naturligtvis väldigt tråkigt att en av våra anställda anser sig orättvist behandlad och att det har gått så långt som till en tvist i domstol.

Du som har ett Sak & Liv Premium-abonnemang kan klicka här för att ta del av domen. 

26 juni, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048