Rörelseresultatet i LF Bank steg till 888 miljoner kronor

Under första halvåret i år ökade rörelseresultatet för Länsförsäkringar Bank med 20 procent till 888,2 miljoner kronor, jämfört med 737,3 miljoner kronor motsvarande period föregående år. Det framgår av bankens rapport på torsdagen. 

Rörelseintäkterna för banken steg under årets sex första månader till 2 193 (1 911) miljoner kronor. 

Under perioden ökade antalet kunder med Länsförsäkringar som huvudbank med 12 procent och antalet bankkort ökade med 13 procent.

Länsförsäkringar Bank har under perioden erhållit ett aktieägartillskott på 800 miljoner kronor från moderbolaget Länsförsäkringar AB. 

VD Sven Eggefalk kommenterar resultatet så här:  

– Länsförsäkringar Bank fortsätter att utvecklas positivt och affärsvolymerna ökar inom samtliga segment. Tillväxten är stabil samtidigt som kreditkvaliten i utlåningsportföljen fortsätter att vara god och med mycket låga kreditförluster. Tillströmningen av nya kunder är stadig vilket är ett kvitto på att kunderna uppskattar Länsförsäkringars erbjudande, något som tydligt syns i den kontinuerligt höga kundnöjdheten. Våra marknadsandelar fortsätter att öka inom både hushållsinlåning och bostadsutlåning och vi stärker positionen som den femte största retailbanken i Sverige.

Sven Eggefalk konstaterar också att banken befinner sig i en intensiv it-utvecklingsfas som framöver ger möjligheter att skala upp utvecklingen av det digitala erbjudandet ytterligare.

19 juli, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048