Kåpan investerar 100 Mkr i miljövänlig fastighet i Uppsala

• Skiss på projekt Cykelkungen från arkitektfirman Hauschild+Siegel. 

 

Kåpan Pensioner har åtagit sig att investera totalt cirka 100 miljoner kronor i vad som beskrivs som ett miljöledande fastighetsprojekt i Uppsala. 

Bakom fastighetsprojektet Cykelkungen står Sveafastigheter i samarbete med Kåpan. Avsikten är att bygga ett hundratal hyreslägenheter i Östra delarna av  Uppsala. Beräknad byggstart fjärde kvartalet 2018 och inflyttning är planerad till tredje kvartalet 2020.

Cykelkungen beskrivs som ett pilotprojekt som bygger på mobilitet. Tanken är att det ska finns olika lösningar för att de boende ska klara sig utan bil; exempelvis leveransboxar vid lägenheterna och en cykelpool där hyresgästerna kan hyra en lastcykel eller en elcykel. Hyresgästerna kommer också att erbjudas gruppmedlemskap i en bilpool. 

Fastigheten kommer att ha solceller på taket i kombination med sedum.

– Modern mobilitet – en bred buffé av cykel- och kollektivtrafikslösningar och en rik, grönskande miljö som gör gott för både dig och planeten, heter det i arkitektfirman Hauschild+Siegels presentation av projekltet

 
13 september, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048