Tryg ska erbjuda sakförsäkring till Danske Banks kunder i Norden

Tryg Forsikring inleder nu ett strategiskt samarbete med Danske Bank. Enligt överenskommelsen ska Tryg erbjuda innovativa sakförsäkringsprodukter till Danske Banks kunder i Danmark, Norge och Sverige. 

Samarbetet avser både försäkringar för privatmarknaden och för företagsmarknaden.

Avsikten är att Danske Banks kunder ska ta del av Trygs erbjudanden från och med i vår. I Danmark kommer Danske Banks kunder att kunna ta del av bonus från TryghedsGruppen, som de senaste tre åren har uppgått till 8 procent av försäkringspremierna.

— Vi ser mycket fram emot samarbetet med Danske Bank och välkomnar Danske Banks kunder in i Tryg-familjen. Vi ser fram emot att erbjuda bankens kunder de mest innovativa försäkringslösningarna på marknaden, som gör det enklare att vara ”Tryg”, säger Tryg Forsikrings CCO Johan Kirstein Brammer i en kommentar.

Tidigare har Danske Bank haft ett nära samarbete med Topdanmark. Det samarbetet har sagts upp till den 1 januari 2020 av Danske Bank. Topdanmark har haft cirka 10 procent av sin försäljning via banken, och letar nu efter andra samarbetspartner.

Tryg Forsikring är verksamhet i Sverige under varumärket Moderna Försäkringar.

13 november, 2018
Gunnar Loxdal