DI: Söderberg & Partners kan få ny storägare inom kort

• Ledig plats för ny storägare i Söderberg & Partners. 

Inom kort kan en affär vara klar där Söderberg & Partners får in en ny storägare. Det skriver Dagens Industri i dag. 

Det var i oktober som det offentliggjordes att riskkapitalbolaget TA Associates, som har 38 procent av kapitalet och 7 procent av rösterna i Söderberg & Partners, avsåg att avyttra sitt innehav. Eventuellt fanns även ytterligare aktieposter till salu, skrev Dagens Industri då.

Nu skriver tidningen att försäljningsprocessen är inne i ett slutskede. Bindande bud på aktierna ska enligt Dagens Industri vara inlämnade senast den 19 februari. De prisindikationer som har förekommit hittills ger enligt uppgift ett värde på hela bolaget på cirka 9 miljarder kronor. De fem aktörer som är kvar i budgivningen är enligt Dagens Industri det svenska riskkapitalbolaget Nordic Capital samt de internationella aktörerna Bridgepoint, Permira, KKR och ICG.

Söderberg & Partners har inte bekräftat uppgifterna i Dagens Industri.

Här kan du ta del av hela artikeln i Dagens Industri. 

25 januari, 2019
Gunnar Loxdal