Nu sänker Skandia återbäringen — igen! 4 procent från den 1 februari

I morgon den 1 februari justerar Skandia sin ordinarie återbäringsräntan på traditionellt förvaltat försäkringskapital, från nuvarande 5 procent till 4 procent.

– Som ett resultat av god kapitalförvaltning och en gynnsam utvecklig på aktiemarknaden kan vi se tillbaka på en mycket god avkastning i livportföljen. De kommande åren är det realistiskt att förvänta sig en avmattning i såväl svensk som internationell konjunktur. Den volatilitet vi sett på aktiemarknaden under senare tid får vi räkna med att se mer av. Det är därför realistiskt att ställa in sig på lägre avkastningsnivåer framöver, vilket innebär att återbäringen kommer ner på en lägre nivå, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia, i en presskommentar.

Det är andra gången på bara två månader som Skandia genomför en sänkning av återbäringen. Den 1 december justerade Skandia ned återbäringsräntan från 6 procent till 5 procent. Då hade återbäringen legat på nivån 6 procent sedan den 1 september 2017, då nivån justerades ned från 7 procent.

Under juli förra året genomförde Skandia en momentan höjning av återbäringsräntan till 40 procent, mot bakgrund av bolagets då höga kollektiv konsolideringsgrad. Den extra juliåterbäringen motsvarade knappt 3 procent på årsbasis.

31 januari, 2019
Gunnar Loxdal

Söderberg i rekordstor upphandling av företagsförsäkring

4 timmar Läs mer
Sveland Djurförsäkring rekryterar ny HR-chef till ledningen
3 timmar Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Länsförsäkringar: Vi sparar allt mer till våra barn
4 timmar Läs mer

Svensk Försäkring: Uppsala kommun bäst på klimatanpassning

11 timmar Läs mer
Agria: Så skyddar du katten från värmeslag
11 timmar Läs mer
"Eh, så att försäkra min sons EU-moppe kostar mer än att försäkra min bil och mitt hus????????????? Jag är i fel bransch."
Johan Ingerö, policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab, på Twitter. Efter visst letande hittade han en försäkring som var billigare än villaförsäkringen men inte billigare än bilförsäkringen.
Movestic: Bara var sjätte svensk är aktiv i sitt pensionssparande
11 timmar Läs mer
HD meddelade PT i mål om trafikskadeersättning från Zurich
1 dag Läs mer
Annika Saramies in i styrelsen för pensionsutmanaren Advinans
1 dag Läs mer
Folksam: Barnsäkerheten är eftersatt i husbilar
1 dag Läs mer
Mats Langensjös radikala förslag om förvalet i premiepensionen
1 dag Läs mer
AMF lovar att investera minst 2 Mdr kr i Traton
1 dag Läs mer