Länsförsäkringar: Kärleken är bra för ekonomin och miljön

Glad alla hjärtans dag alla kära läsare! Länsförsäkringar har valt denna dag som en utgångspunkt för att gå igenom några frågor kopplade till ekonomi och kärlek — och miljö!

Länsförsäkringar konstaterar att ur ekonomisk synvinkel har den som bor ensam högre månadskostnader än den som bor ihop med någon och delar på kostnaderna. Dessutom förbrukas mindre resurser när vi bor tillsammans och delar på prylar och förbrukningsvaror.

– Att bo tillsammans har inte bara ekonomiska fördelar, som att man kan dela på kostnaderna i hemmet. Att dela på verktyg, fordon och inköp tär också mindre på jordens resurser vilket blir allt viktigare för många att ta hänsyn till, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Länsförsäkringar påpekar också att det är väsentligt att diskutera ekonomi och gärna juridik innan man flyttar ihop. Om en av er flyttar in i den andres lägenhet kan det till exempel vara bra att skriva ett samboavtal för att reglera det.

– Glöm inte att prata om ekonomin INNAN ni flyttar ihop. Särskilt om ni har olika ekonomiska förutsättningar och vanor är det här jätteviktigt. Kom överens om hur ni ska fördela hushållets utgifter mellan er och sätt upp gemensamma sparmål till era drömmar. Att planera för en gemensam framtid, även ur en ekonomisk aspekt, kan till och med stärka kärleken, säger Emma Persson i pressmeddelandet från Länsförsäkringar.

14 februari, 2019
Gunnar Loxdal