Combined ratio för Solid sjönk till 90,1 procent

Under första kvartalet i år sjönk combined ratio för Solid Försäkring till 90,1 jämfört med 90,3 motsvarande period 2018. Det framgår av kvartalsrapporten för Resurs Holding som presenterades i dag på morgonen.

Förbättringen av combined ratio beror enligt Solid framförallt på den positiva utvecklingen av skadekostnadsprocenten inom affärsområdet Produkt.

Premieintäkten netto ökade med 7 procent till 215 (200) miljoner kronor. Ökningen är främst hänförlig till affärsområdena Trygghet och Motor.

Det tekniska resultatet steg med 8 procent till 23 (21) miljoner kronor med rörelseresultatet ökade med hela 55 procent till 32 (20) miljoner kronor.  Ökningen av rörelseresultatet beror framförallt på att finansrörelsens resultat har ökat kraftigt under kvartalet till 9 (-2) miljoner kronor.

Av rapporten framgår att Solid under kvartalet har lanserat fyra nya samarbeten i tre nordiska länder — Sverige, Norge och Finland — inom affärsområdena Produkt, Motor och Resor. Segmentet har även signerat en ny strategiskt viktig partner inom affärsområdet Trygghet, vilket enligt Solid är betydelsefullt för den fortsatta utvecklingen av det affärsområdet.

Totalkostnadsprocenten förbättrades och uppgick till 90,1 procent (90,3 procent).

För Resurs-koncernen som helhet ökade intäkterna under första kvartalet med 11 procent jämfört med motsvarande period 2018, till 896 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg med 10 procent till 378 miljoner kronor.

Här kan du som har ett abonnemang på Sak & Liv Premium ta del av hela kvartalsrapporten.

24 april, 2019
Gunnar Loxdal

JustInCase! Digitalt bolåneskydd i samarbete med Movestic

23 timmar Läs mer
Mats Andersson: Logiskt att avveckla PostNord Försäkringsförening
1 dag Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Skatteverket: Oklar skattesituation för pensionskassor efter ombildning
1 dag Läs mer

Fora återlämnar sitt tillstånd som försäkringsförmedlare

1 dag Läs mer
Länsförsäkringar gläds åt god avkastning för Bekväma fonder
1 dag Läs mer
"Ingemar Nilsson sa i sin inledning att det var en spännande rubrik. Jag tror att vi har lite skilda uppfattningar om vad spänning består av."
Riksdagsledamoten Ulla Andersson, V, kommenterar riksdagskollegan Ingemar Nilsson, S, som i en riksdagsdebatt om flytträtten menade att finansutskottets betänkande "En effektivare flytträtt av försäkringssparande" hade ett "mycket spännande namn".
Generali ansluter sig till i nettonollutsläppsalliansen
1 dag Läs mer
Saabs captivebolag Lansen gör beståndsöverlåtelse till Malta
1 dag Läs mer
Årets fattigaste dag — och enligt LF är kvinnorna mest drabbade
2 dagar Läs mer
Topdanmarks combined ratio steg till 88,3 %
2 dagar Läs mer
Johan Fröberg utvecklar projekt för Skandias samhällsfastigheter
2 dagar Läs mer
If varnar: Tjuvar plundrar bostadshus efter sprängningar
2 dagar Läs mer