Allra: Tingsrätten bör avvisa Pensionsmyndighetens stämning

Allra kan inte få en rättvis rättegång, menar Allras jurister och anser att tingsrätten därför bör underkänna Pensionsmyndighetens skadeståndskrav. Det skriver Dagens Industri i ett referat av Allras svar på myndighetens stämningsansökan tidigare i år.

Det var i juni i år som Pensionsmyndigheten lämnade in en stämningsansökan mot Allras förvaltningsbolag i Luxemburg. I sin stämningsansökan kräver Pensionsmyndigheten drygt 190 miljoner i skadestånd, med hänvisning till att Allras värdepappersaffärer 2015-2016 genom ett värdepappersbolag i Dubai stred mot bolagets samarbetsavtal.

Nu har Allra inkommit med sitt svar på stämningsansökan. I svaromålet på 81 sidor går Allra nu till hård attack mot Pensionsmyndigheten. Allras jurister menar bland annat att tingsrätten helt bör avvisa stämningsansökan, med hänsyn till att eftersom Ekobrottsmyndigheten låtit Pensionsmyndigheten ta del av korrespondens mellan Allra och dess advokater. Därigenom undergrävs Allras möjligheter till en rättvis rättegång, menar Allra.

– Den kränkning av advokatsekretessen och Allras processuella rättigheter som staten har utfört kan inte göras ogjord. Allras rätt till en rättvis rättegång har således blivit oåterkalleligen undergrävd. En rättegång som inte kan genomföras rättvist får inte genomföras, skriver Allras advokater enligt Dagens Industri.

Här kan du läsa artikeln i Dagens Industri om Allras kritik mot åklagaren.

5 november, 2018
Gunnar Loxdal