Allras VD tillbakavisar alla anklagelser om oegentligheter

Allras VD Alexander Ernstberger tillbakavisar i ett öppet brev alla anklagelser om att Allra skulle ha gjort något oegentligt. 

I det öppna brevet – som är riktat till landets redaktioner – skriver Alexander Ernstberger bland annat att det har förekommit en stor mängd felaktigheter i bevakningen av turerna kring Allra. 

– Jag, Alexander Ernstberger, hade under mina två månader i häktet inte någon möjlighet att följa eller bemöta det som har skrivits om Allra-koncernen, eftersom jag i praktiken var helt isolerad. Nu har jag haft möjlighet att läsa i kapp det som skrivits om Allra-koncernen. Jag kan konstatera att det förekommer en stor mängd faktafel vid sidan av påpekanden att vi varit kriminella, trots att inget prövats rättsligt eller någon dom avkunnats, skriver Allras VD i det öppna brevet.

Några av de påståenden som har framförts i media – och som Alexander Ernstberger tillbakavisar – är att Allras fonder har haft dålig avkastning, att Allra har köpt komplicerade finansiella produkter för att berika ägarna och att man har använt sig av ojusta säljmetoder. Totalt sett bemöts nio olika påståenden i det öppna brevet. 

I brevet sägs också att sådana påståenden som kan betraktas som rent förtal kan komma att hanteras genom andra processer.

Här kan du läsa hela brevet från Allras VD. 

3 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048