Hasslev lämnar AMF – blir VD för statligt riskkapitalbolag

Peder Hasslev, vice vd och kapitalförvaltningschef, kommer att lämna AMF för att tillträda som vd för det nybildade statliga riskkapitalbolaget Saminvest AB. Processen för att rekrytera en ny kapitalförvaltningschef ska inledas omgående.

– Jag vill tacka Peder för hans år inom AMF, och gratulera honom till det nya uppdraget. Peder har varit en mycket uppskattad chef och kollega, och levererat ett bra resultat till våra sparare, säger Johan Sidenmark, vd AMF, i ett pressmeddelande i dag.

Peder Hasslev finns under en tid kvar inom AMF. Han kommer även att sitta kvar som styrelseordförande för AMF Fastigheter AB, och som ledamot i styrelsen för AMF Fonder AB.

– Jag har haft nio givande år på AMF, och det här var inget lätt beslut att ta. Men möjligheten att få vara med och bygga upp en verksamhet som har potential att öka antalet innovativa tillväxtbolag, och därigenom stärka Sverige, kändes oerhört spännande. Och jag känner mig trygg med att AMF står på en stabil grund, väl rustat för att möta framtida utmaningar, säger Peder Hasslev i pressmeddelandet från AMF. 

 

27 oktober, 2016