Start i dag för crowdfunding av Svenska Fribrevsbolaget!

Nu går startskottet för att få in kapital till starten av Svenska Fribrevsbolaget. Från kl 14 på tisdagen kan den som vill bli delägare i det nya försäkringsbolaget via crowdfundingplattformen Pepins.

Totalt hoppas Pensiono, som står bakom satsningen på Svenska Fribrevsbolaget, att få in 41 miljoner kronor.

En tredjedel av emissionen är garanterad av institutionella investerare som Lannebo, East Capital och Spiltan Invest. Lannebo och East Capital är redan i dag ägare i Pensiono.

– Vi vill skapa ett försäkringsbolag som vi själva vill vara kunder i. Nu när vi tar in pengar kände vi att det kunde vara kul att pröva på crowdfunding. Dessutom hoppas vi att de nya ägarna ska kunna sprida information om att vi finns till, säger Nicklas Hellberg som är VD för Pensiono Life – det bolag som senare under våren är tänkt att namnändra till Svenska Fribrevsbolaget.

Affärsidén för det nya bolaget är att ta över fribrev från andra försäkringsbolag. Bolaget kommer att tjäna pengar framförallt på kickbacks från fondbolagen. Dessutom kommer man att erbjuda rådgivning till försäkringstagarna. Nicklas Hellberg betonar att rådgivningen kommer att vara fri från intressekonflikter eftersom eventuella provisioner skickas tillbaks till kunden. 

Det kommer även att bli möjligt att teckna helt nya försäkringar i det nya bolaget, men fokus kommer att ligga helt på fribrevsaffären.

Genom effektiv och molnbaserad teknik hoppas man kunna hålla nere kostnaderna rejält. Breakeven ligger så pass lågt som 4 000 kunder.

Nyemissionen sker formellt för hela Pensiono-koncernen, inklusive det förmedlarbolag som har haft framgång med att fokusera på fribrevsflyttar. Emissionen värderar koncernen ligger på 110 miljoner kronor.

Försäkringssystemet levereras av Bricknode. Start för det nya bolaget är tänkt att ske under våren, när alla tillstånd från Finansinspektionen är på plats.

14 mars, 2017