Pensiono i mål med crowdfunding för Fribrevsbolaget

Pensiono har nu nått målet för investeringsrundan som finansierar starten av Svenska Fribrevsbolaget. Fredagen är sista dag för den som vill bli delägare.

Målet för crowdfundingen hos Pepins var 800 investeringar.

I skrivande stund – torsdag – är antalet investerare 926, och ökar fortfarande.

– Vi nådde vårt mål på 800 stycken en vecka före utsatt tid. Vi har fått en stark delägarbas och kan nu börja dra nytta av delägarkraft – the power of many. Sista ordinarie teckningsdag för att bli delägare i Pensiono Holding är fredagen den 28 april, skriver Pensiono i ett mejl till sina kunder.

– Det har rullat på ganska bra. Det har varit ett stort intresse. Vi har till och med sagt nej till ett par större investerare, eftersom vi är intresserade av att sprida aktierna på många delägare istället för till några få, säger Nicklas Hellberg, som är VD för Pensiono Life, på väg att namnändra till Svenska Fribrevsbolaget Försäkring AB.

– Vi märker också ett starkt tryck på Pensionos tjänster. Vi har fått in mycket anmälningar om pensionsflytt de senaste månaderna. Det är en av de stora styrkorna med crowdfunding, att man får en möjlighet att komma ut med sitt budskap.

Totalt har Pensiono fått in cirka 40 miljoner kronor genom investeringsrundan, vilket också var målet.

Planen är nu att Svenska Fribrevsbolaget ska starta före halvårsskiftet. Dock väntar man fortfarande på koncession från Finansinspektionen.

– Vi siktar på start under Q2. Vi håller på att rekrytera för fullt och är på väg att öppna ett kontor för Pensiono i Göteborg, säger Nicklas Hellberg.

Med som investerare finns – förutom de nära 900 crowdfunding-investerarna – East Capital, Investment AB Spiltan, Lannebo Fonder, samt bolagets styrelse och personal.

27 april, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048