SD-politiker motionerar om tak för flytträttskostnader

Dennis Dioukarev, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, har motionerat om ett tak för den administrationskostnad som livbolag tar ut i samband med flytt av pensionsförsäkring. 

I en riksdagsmotion föreslår Dennis Dioukarev att administrationskostnaden vid pensionsflytt ska vara 0,17–0,051 PBB. Han vill också att möjligheten att ta ut flyttavgifter efter tid ska begränsas till fem år för fond- och depåförsäkring och till åtta till tio år för traditionell livförsäkring. 

Motionen hänvisar till att livförsäkringsföretag har valt att chockhöja flyttavgifterna för vissa pensionsförsäkringar i syfte att låsa in missnöjda kunder som annars skulle ha flyttat sitt pensionskapital till andra, mer förmånliga alternativ.

– Den allt mer dysfunktionella marknaden har bidragit till negativa inlåsningseffekter som har uppmärksammats i Konkurrensverkets rapport Flyttavgifter på livförsäkringsmarknaden 2017, skriver han i sin motion.

Här hittar du riksdagsmotionen i sin helhet. 

9 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048