Krister Sjöblom ny VD för Solidar Fonder

Krister Sjöblom har utsetts till ny VD i Solidar Fonder AB som ingår i Solidarkoncernen. Han tillträder den 1 januari 2018.

Nuvarande VD för Solidar Fonder – Patrik Johansson – blir ansvarig för att utveckla ett nytt verksamhetsområde inom Solidarkoncernen med fokus på institutionell förvaltning.

Krister Sjöblom har lång erfarenhet inom kapitalförvaltning. Han har varit VD för eTurn Fonder AB sedan 2004.

– Solidar är ett modernt sparföretag som arbetar med kundnära lösningar. Med 25 miljarder kronor under förvaltning är Solidar en stor marknadsaktör, samtidigt som verksamheten är dynamisk, anpassningsbar och kan fånga upp rörelser i marknaden. Vårt uppdrag är att skapa trygghet och god avkastning till kunderna. Nyckeln till framgång i det uppdraget är att arbeta systematiskt, långsiktigt och i en kontrollerad riskmiljö. Jag ser fram emot att leda fondverksamheten framåt, vidareutveckla en systematisk och hållbar förvaltning och bidra till utvecklingen av nya kundanpassade produkter, säger Krister Sjöblom, i en presskommentar.

 

16 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048