Helena Hagberg blir ny hållbarhetschef på Skandia

Skandia meddelar i dag att Helena Hagberg har rekryterats som ny hållbarhetschef. Hon tillträder den 15 januari och kommer närmast från regeringskansliet där hon under fyra år arbetat som specialist på hållbart företagande inom enheten för bolag med statligt ägande.

Vid regeringskansliet har hon i rollen som specialist på hållbart företagande arbetat med bland annat bolag som Telia och Vattenfall. Tidigare har hon arbetat som senior ESG-analytiker på Nordea och ESG-analytiker på Banco fonder. På Skandia kommer hon – utöver att vara hållbarhetschef – även att inneha rollen som verksamhetschef för Skandias stiftelse Idéer för livet.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Helena Hagberg som ny hållbarhetschef. Helena har en bred kompetens med erfarenhet från både regeringskansliet och fondbolag. Den mixen kommer att tillföra en viktig dimension i vårt hållbarhetsarbete, säger Skandias koncernchef Frans Lindelöw i en presskommentar.

Skandia meddelar också att man Inom kort kommer att rekrytera ytterligare ESG-analytiker till sin kapitalförvaltning, som ett led i Skandias långsiktiga arbete med att stärka hållbarhetsarbetet. 

22 november, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048