Förmedlarbolag kräver ytterligare 650 000 kr av tidigare it-chef

Ett försäkringsförmedlarbolag i Stockholm har riktat ytterligare krav mot en före detta it-chef på företaget. I en stämningsansökan kräver bolaget honom nu på 650 000 kronor. Tidigare har förmedlarbolaget riktat krav på knappt 300 000 kronor. 

Totalt kräver förmedlarföretaget med andra ord nära 1 miljon kronor av den tidigare anställde it-chefen. 

Bakgrunden till historien är att it-chefen i samband med att han sade upp sig från sin anställning, hävdade att det datasystem han utvecklat på företaget tillhörde honom, och att förmedlarbolaget inte hade någon licens för att använda det. Han valde därför att stänga ned hela systemet. Först när förmedlarbolaget betalade en licensavgift på 195 000 kronor till hans nystartade konsultfirma gick han med på att öppna systemet igen. 

Förmedlarbolaget menar nu att man tvingades betala för något som man redan ägde.

Enligt den nya stämningsansökan har bolaget haft kostnader på cirka 650 000 kronor för att kunna använda det system man redan anställt it-chefen för att kunna ta fram. 

Förmedlarbolaget föreslår att Stockholms tingsrätt ska hantera den nya tvisten tillsammans med den tidigare stämningsansökan. 

2 januari, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048