Movestic drar ned – 20 procent av tjänsterna försvinner

Movestic har beslutat att inleda ett program för effektivisering, som innebär att bolaget under året minskar organisationen med cirka 20 procent av personalstyrkan. 

Effekterna av nedskärningarna kommer att realiseras redan under 2018 och återinvesteras i ytterligare åtgärder som förbättrar både kvalitet och erbjudande, enligt bolaget.

Movestic betonar att siktet är inställt på att leda utvecklingen av digitala tjänster i branschen. Det ställer krav på teknik- och kompetensinvesteringar. Under 2017 inleddes ett arbete med fokus på att effektivisera processer genom automatisering och digitalisering, som nu resulterar i personalneddragningarna.

Det är självklart ett tufft beslut att genomföra besparingar som drabbar våra medarbetare, särskilt i tider där det går så bra för oss finansiellt. Vi har dock ambitionen att alltid ligga i framkant och att vidareutveckla vårt erbjudande för både förmedlare och kunder, och vill redan nu förbereda oss för skiftet som branschen står inför, säger Movestic VD Linnéa Ecorcheville i en presskommentar.

 

23 mars, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048