Trygghetskommissionen presenterar rapport i Almedalen

Vad bör göras för att vända utvecklingen i utsatta områden i Sverige? Vad kan göras för att minska gängkriminaliteten? Den 4 juli kommer Trygghetskommissionen med ordförande Fredrik Reinfeldt i spetsen att presentera en rapport om hur tryggheten kan ökas i utsatta områden. Rapporten presenteras i samband med Almedalsveckan i Visby. 

Trygghetskommissionen tillsattes i juni förra året, av den svenska försäkringsbranschenDen oberoende expertkommissionen fick då i uppdrag att analysera utvecklingen av vardagsbrottsligheten och föreslå åtgärder för att motverka brottslighet och minska otryggheten i samhället.

En slutrapport från kommissionen ska lämnas den 31 december i år. 

Vid sidan av ordförande Fredrik Reinfeldt är kommissionens sammansatt av följande personer: Patrick Bergander, CEO Codan/Trygg-Hansa, Annika Brändström, VD, Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), Per-Erik Ebbeståhl, trygghets- och säkerhetsdirektör i Malmö Stad, Lars Korsell, kriminolog, Samordningen mot våldsbejakande extremism, Magnus Lindgren, generalsekreterare, Stiftelsen Tryggare Sverige, Christer Nordström, Poliskommissarie, Nalin Pekgul, sjuksköterska. Fredrik Andersson, hovrättsassessor vid Hovrätten för Skåne och Blekinge, är kommissionens sekreterare. 

9 maj, 2018
Gunnar Loxdal
0706946048